o. Бали

пилатес ритрийт

АВТОРСКА ПРОГРАМА
БАЛАНСИРАН МАРШРУТ
АВТЕНТИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ
31 март - 12 април
2025

12 дни/ 10 нощувки
4850лв.

о.БАЛИ

пилатес ритрийт

12 дни/ 10 нощувки

31 март - 12 април 2025

Цена ранно записване до 31 септември - 4850лв.

Ще бъдем на три различни локации на о.Бали

четири дни в убуд

Културната столица на о.. Бали – Убуд

четири дни в Памутеран

Пемутеран - девствена природа, красиви плажове, великолепни гледки

два дни в санур

31 март - 12 април 2025

Пълната програма

Ден 1: София – Истанбул - Денпасар 31 март 2025
Събиране на групата на летище София и излитане в 21.25 часа.

Ден 2: Денпасар – Санур - 1 април 2025
Пристигане на летище Денпасар в 19.55 часа. Настаняваме се в Санур, курортно селце с красиви заведения на крайбрежната алея и места за шопинг. Нощувка

Ден 3: Санур - 2 април 2025
Закуска.
Информационна среща за запознаване на групата, разяснения по програмата и практиките, допълнителна информациия. Време за почивка и плаж. Следобяд се отправяме към храма Улувату за един от най-красивите залези на острова. Счита се, че храма е пазител от приподните стихиии и е един от главните храмое на острова. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4: Санур - Пемутеран – 3 април 2025
9.00 - продължаваме към следващата част от нашето пътуване. Насочваме се на север покрай внушителни планински пейзажи, покрай фантастични, зелени оризови тераси, плантации за кафе и подправки, ще минем покрай малки пазари и разкошни селищни храмове, отрупани с пресни
дарове от плодове и цветя, каквито местните всяка сутрин поднасят на хилядите си богове.
Неусетно попадаме в Рая на Булеленг. По пътя ще видим Храма Танах Лот, езерата близнаци и водопада на Мандук. Ще опитаме свежи балийски плодове, фъстъци, царевица и чипс.
Пристигаме около 4 часа следобяд. Настаняване в красив комплекс на брега на Балийско море, в северната част на Бали.
Освен, че е уникално красив, с девствена природа, далеч от туристически поток, Пемутеран е и популярен със своите кристални води и възможност от практикуване на шнорхелинг. Настаняване в хотела. Свободно време.
Практика
Нощувка.

Ден 5 Пемутеран – 4 април 2025
8ч. Практика
Закуска. Следва свободно време. През свободното си време може да се отдадете на много различни дейности – просто да си почивате, пиейки прясна кокосова вода на плажа, да се впуснете в разузнаване на областта или да отделите време за масаж. По време на престоя ни в Пемутеран има опции за групова активност, в зависимост от предпочитанията на групата. Има най – различни опции: посрещане на изгрева на лодка в Балийско море с възможност да видите делфини, шнорхелинг в прозрачно сините води на Балийско море, разходка до великолепните водопади Секумпул, посещение на о. Менджиган, и др. Изборът е изцяло ваш.

Ден 6 Пемутеран – 5 април 2025
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Опция за целодневнаактивност - шнорхелинг на о.Менджиган/с доплащане от 50 долара/

Ден 7 Пемутеран – 6 април 2025
8ч. Практика
Време за релакс и масажи
Остатъкът от деня е ваш за самостоятелни разходки и случайни срещи. И този ден имаме какво да научим, нали?

Ден 8 Пемутеран – Убуд - 7 април 2025
Закуска. Нашите водачи ще ни вземат от хотела след това ще се насочим към Убуд. По пътя ще посетим плантация за лувак кафе и подправки, Храма Улунд Дану и пазар за плодове. Пристигаме в Убуд в късния следобед, настаняваме се в красив хотел, на пешеходно растояние до центъра на града и множество заведения и магазини наоколо. Нощувка.

Ден 9: Убуд – 8 април 2025
Практика и закуска.
Облечени в традиционни балийски облекла ще направим своето посещение на великолепен храм в планината. Церемонията ще ни свърже с божествата на Бали и балийската духовна култура. Ще поднесем даровете, изработени от нас в храма и ще получим благословията на Три Мурти – Шива, Брахма и Вишну – гривна от конци, подобна на нашата мартеница, но в три цвята – червено, бяло и черно.
После ще имаме възможност да се разходим сред оризовите тераси на Тагалаланг, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. На същото място може да направите и своята снимка на Люлка, Гнездо, Сърце и др.
Ще спрем за късен обяд в ресторант с красива панорама, типична за Бали, където ще опитаме от вкусната балийска храна, поднесена по традиционен начин. Който има желание ще опита една от атракциите на Бали – Bali Swing, голяма люлка, която те залюлява над оризовите тераси. Връщане в хотела и релакс.

Ден 10: Убуд – 9 април 2025
Практика и закуска.
Екскурзия - Пура Бесаких и Тирта Ганга
9.00ч. ще се отправим на изток, за да посетим Кралство Карансенген, едно от най-силните царства на острова.Първа спирка в днешния ден е най-големият и най-святият храм на остров Бали - Бесаких. Той е построен на склона на вулкана Гунуг Агунг, висок 3142 м, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към половината остров. Целият комплекс Пура Бесаких представлява обширен и сложен комплекс, обхващащ огромна площ и съставен от 23 различни, но свързани храма, от които най-важен е Пура Агунг. Това е най-значимият храм за хиндуистите на Бали. Наричан е още „Храмът майка”. Построен е върху шест възходящи тераси. По време на голямото изригване на вулкана през 1964 година, лавата като че ли заобикаля храма, което се счита за доказателство, че боговете закрилят мястото. Ще се изкачим до най-високата площадка на храма, където, заедно с местните, ще се помолим.
Алтернативно място, е Пура Лемпуян, станал известен и с името Портата на рая, място за снимки на фона на вулкана Монт Агунг.
Обяд.
По късно ще имаме възможността да посетим забелжителния Воден дворец, Тиртаганга, което в превод означава Водите на р. Ганг. Разположен насред великолепието на зелени оризови полета в подножието на Монт Агунг, дворецът е изпълнен с красота и хармония. Множество фонтани, градини с цветя и каменни статуи на митични създания са пръснати навред. Ще имаме достатъчно време на разположение да се полюбуваме. Връщане в Убуд до 18ч.
Нощувка.

Ден 11 Убуд – 10 април 2025
Закуска.
6.30 ч. сутрешна разходка сред великолепната природа на свещените възвишени Тжамбухан. Началото на пътеката започва съвсем близо от нашия хотел. Великолепието на идващия ден със всички звуци и гледки ще запази отпечатък в спомените ви за дълго време.
Връщане в хотела и закуска.
Свободно време за масажи и разходки в Убуд,посещение на маймунската гора и шопинг

Ден 12 Убуд – Денпасар – 11 април 2025
Закуска.
Свободно време, освобождаване на стаите и трансфер към летището. Пристигане на летище София на 13 май в в 9.00 сутринта.

Цената включва:

· Самолетен билет София – Денпасар – София с Турските авиолинии
· 4 нощувки със закуски в Убуд - хотел 4* Sri Ratih Cottages resort или подобен;
· 4 нощувки със закуски в Пемутеран – хотел 4* Amertha Bali Villas или подобен;
· 2 нощувки със закуски в Санур – хотел 4* Mercure Sanur или подобен
· Церемония по пречистване в древен балийски храм;
· Дарове по време на посещенията на балийските храмове;
· Целодневен тур с посещение на храмовете Гунунг Кави, оризовите тераси Тагалаланг;
· Целодневен тур в Булеленг – храма Улун Дану, езерата близнаци и водопада Мандук;
· Целодневен тур с посещение на плантация за кафе Лувак, храма Танах Лот;
· Целодневен тур до кралските градини на Титра Ганга и храма майка Бесаки
· Сутрешна разходка по възвишенята Джамбухан;

· Всички практики
· Медицинска застраховка с покритие 10 000 долара;
· Опитен водач от България и професионален екскурзовод по време на пътуването;

Цената не включва:

· Виза за Индонезия – 500 000 рупии on arrival или 35 долара
· Всички обяди и вечери /храната в Бали не е скъпа, предвидете 10-15 долара на хранене максимум/;
· Разходи от личен характер;
· Бакшиши - 30 долара за целия престой;


· Програмата може да претърпи корекции в зависимост от натовареността на деня или неблагоприятни климатични условия. Възможно е водачът да не пътува с групата по време на полета София - Денпасар - София, а да Ви посрещне или изпрати на/от Бали.


Цена 4850лв.

Доплащане за единично настаняване 900лв.
Обади се на тел. 0887674433
Подари си това необикновено трансформиращо пътуване

Защо Бали ?
Югоизточна Азия е регион, населяван от различни народи, има уникална природа и предлага на пътешественика широка гама от преживявания. Незвисимо дали искате да опознаете богатото културно наследство в Бали, тропическата гора, или искате да се отпуснете на плажа, да практикувате йога, да опитате местната кухня или да бъдете активни и изкачите вулкан, нашето пътуване има какво да Ви предложи.
о. Бали е известен и с другото му име - Островът на Боговете. И действително, пътуването до остров Бали може да се каже, че е променящо живота на човек. Бали е една различна реалност, истински тропически рай, със своите джунгли, оризови тераси, бамбукови равнини, искрящи езера и водопади, морета и океани, високи вулкани. Идеалното място за ритрийт.

Забележка: Всички практики са по желание и не изискват специални умения или физическа подготовка. Мъжете са добре дошли на нашето пътуване!


докато сме в убуд ще посетим много забележителни места

Сутрешна разходка по хълма Тжамбухан

Храмът Улун Дану
Градините Тирта Ганга

Убуд

Оризовите тераси Тегалаланг
В Памутеран ще релаксираме сред великолепна природа на самия бряг на морето

Идвам с вас!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
ще се насладим на

Балийската култура
По време на целия ни престой на острова ще наблюдаваме, живеем и попиваме от уникалната балийска култура. Именно тя е в центъра на живота на обикновения човек тук, който живее в хармония с природата, с божественото и общността
Храната
Храната в Бали е наслада за всички сетива. Прясна, красиво поднесена и с невероятен вкус и аромат. Основните съставки винаги са пресни продукти и подправки, земни подове, ароматни тропически плодове. Традиционна пречистваща напитка пък е Джаму и Камбуча. Ще можем да видим как се приготвя и да отнесем за себе си или като подарък микс от продукти, с които да си я направим сами
Балийският масаж
Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от алтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, в комбинация с чудотворни продукти от кокосово масло, лимонена трева, франджипани и балийски вулканичен камък , постига стимулиране на енергията на тялото, ума и духа.Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата.
Хотелите
Хотелите в Бали за първокласни, собственост на балийци, а не на големите световни компании. Посрещат ни и ни обгрижват, отнасят се към нас с любов и внимание

Шопинг
Ако сте любители на шопинга, Убуд предлага чудесен избор вариращ от луксозни бутици до местни пазари. Освен това Убуд е място, където творят и балийските хора на изкуството. Тук ще намерите множество галерии, работилници за бижута, амулети, чанти и др. Не на последно място поставяме и натуралната козметика - масажни масла, кремове, балсами - произведени в малки работилници без добавени консерванти.

Ела с нас!

С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!
ЩЕ ВИДИМ ОЩЕ:
4 ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ БАЛИ:
Ще отговорим на всички ваши въпроси
Ще подпишем договор
често задавани въпроси:
Топло посрещане в Пемутеран
Подари си това необикновено преживяване на о. Бали!
С натискането се съгласявате със събирането и обработката на Вашите лични данни!